anitaorvokki

Pakkokotouttaminen

Suomessa on ollut nälkävuosia ja taloudellista niukkuutta, joiden vaikutuksesta suomalaisia on siirtynyt joukoittain lähinnä naapurimaahamme Ruotsiin mutta myös valtamerien taakse. Suurin osa on löytänyt paikkansa uudessa maassa ja paluumuuttajia on vähemmän vaikka kotoutustoimia tuskin olikaan. Sotaakin on lähdetty pakoon ja välillä palattu takaisin toiveena jatkaa elämää omalla kotiseudulla.

   On ymmärrettävää, että ihmiset pakenevat sotaa ja toivottomuutta. Pakoon lähteneissä on varmasti kahdenlaista väkeä. Heitä, joilla on halu palata rakentamaan omaa maataan olosuhteiden normalisoiduttua. Heitä ei kuulu kotouttaa vaan vahvistaa heidän osaamistaan kotimaan palauttamisessa uuteen nousuun ja täten luoda myös rakentavia yhteyksiä.

On myös heitä, joilla ei enää ole paluumahdollisuuksia. Heidän kotouttamisensa on tärkeää. Siitä ei pidä tehdä poliittisten pisteiden keruuta kuten tällä hetkellä toisinaan tuntuu asia olevan.

Lähimmäisenrakkauden kohteena pitää olla myös oman maan alkuperäisväestö. Sekin on tullut koettua , jossa vapaaehtoista lähimmäistyötä tekevän pelätään vievän  ääniä jopa omissa joukoissa kun sitten turvapaikanhakijoiden asioita hoidetaan taas ääniä kalastellen!!                                                                                                                                                                                                       

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat